Tips for Mac, Android, Windows

Hvordan bruke Migration Assistant til å flytte en brukerkonto til en annen Mac

Apple gjør det relativt smertefritt å migrere data på en Mac til en annen. Men du kan også selektivt migrere og dele opp flere brukere på en enkelt Mac i brukere på tvers av flere Mac-maskiner. Du vil gjøre dette hvis du for eksempel har barn på en delt datamaskin som nå eier sine egne, eller hvis du forlater en jobb og vil (og har lov) til å ta med deg hjemmekatalogen.

Migration Assistant er appen du bruker til å utføre en brukermigrering. Den finnes i applikasjonsmappens Verktøy-mappe. Denne fleksible programvaren kan fungere på en rekke måter for å overføre hele eller deler av applikasjonene, brukerfilene og andre innstillinger på en Mac til en annen. Du kan starte fra Time Machine-sikkerhetskopiering, en annen Mac eller en Mac-stasjon konfigurert som et oppstartsvolum for macOS - inkludert sikkerhetskopiering av diskbilder.

Den enkleste måten å skifte en bruker til en annen er når du kan plassere begge Mac-ene i nærheten av hverandre med Wi-Fi aktivert. (Ethernet, FireWire og Thunderbolt pleide å være alternativer for å koble Mac-er for migrering, men Apple anbefaler ikke lenger disse.)

Forutsatt at den nye Mac-en er konfigurert fra bunnen av med minst én bruker, kan du bruke Migration Assistant til å flytte en bruker fra en Mac til en annen.

  1. Start Migration Assistant på begge Mac-ene og klikk Fortsette på begge.
  2. Velg på Mac-en med brukeren du vil flytte (la oss kalle denne kontoen Alice) Til en Mac og klikk Fortsette.
  3. På Mac-maskinen du vil flytte Alice til, velger du Fra en Mac, Time Machine eller oppstartsdisk og klikk Fortsette.
  4. På den samme Mac-maskinen velger du Mac-en med Alice nåværende konto fra elementene som vises for valg.
  5. Du kan også se en sikkerhetskode som vil være den samme på begge skjermene, som brukes til å eliminere enhver risiko for at noen opptrer som en mann i midten. Klikk Fortsette på begge Mac-ene hvis ingen kode vises eller hvis koden er den samme. (Hvis koden er annerledes, er noe veldig galt!)
  6. På Mac-en som Alice migrerer til, velg nå hvilke elementer du vil flytte i Velg informasjonen du vil overføre liste. I mange tilfeller vil du la alt være merket bortsett fra alle brukerne unntatt Alice (se merknader nedenfor). Du vil at bare Alice skal sjekkes blant brukerne som er oppført.
  7. Klikk Fortsette og vent til prosessen er fullført.
  8. Når du har forsikret deg om at Alice-kontoen fungerer riktig på Mac-en du har kopiert den til, må du ta en full sikkerhetskopi.
  9. Logg deg på en administratorkonto på den opprinnelige Mac-en, og åpne Brukere og grupper preferanserute.
  10. Klikk på låsikonet nederst til venstre og skriv inn passordet til kontoen.
  11. Velg Alice i kontolisten, og klikk på minustegnet (-) nederst.
  12. I ledeteksten som vises velger du det alternativet for sletting som gir mest mening (jeg forklarer mer nedenfor).
  13. Klikk Slett bruker og bekreft.
IDG

Når du sletter en konto, kan du velge å beholde filene som fulgte med den.

Noen få notater:

  • Du kan kopiere applikasjoner som en del av denne prosessen, men hvis de er lisensiert til en annen Apple-ID enn den Alice bruker, kan det hende at “Alice” må oppgi passordet til den andre Apple ID hver gang hun oppdaterer apper. Du bør også sjekke lisensiering for å sikre at du ikke ved et uhell pirater apper.

  • For å slette brukere presenterer du tre valg (som vist i skjermbildet ovenfor). Den første, Lagre hjemmemappen i et diskbilde, fjerner kontoinformasjonen fra systemet og brukerens hjemmekatalog, og lagrer innholdet i en Slettet bruker-mappe i Brukermappen. Den andre, Don't Change the Home Folder, sletter systemkontoinformasjonen, men lar brukerfiler ligge igjen. Den siste, Slett hjemmemappen, sletter systeminformasjon og filer.

  • Hvis Mac-ene er forskjellige fysiske steder, er den enkleste overføringen via en Time Machine-sikkerhetskopi laget til en ekstern stasjon som du kan bære fra ett sted til et annet. Trinnene ovenfor er nesten identiske, bortsett fra at du utelater trinn 2 og velger Time Machine i trinn 3. I trinn 4 velger du stasjonen og spesifikk sikkerhetskopi. Ingen sikkerhetskode vises i trinn 5 før du klikker på Fortsett.

Denne Mac 911-artikkelen er et svar på et spørsmål fra Macworld-leseren Edward.

Spør Mac 911

Vi har samlet en liste over spørsmålene vi ofte blir stilt sammen med svar og lenker til kolonner: les vår super FAQ for å se om spørsmålet ditt er dekket. Hvis ikke, ser vi alltid etter nye problemer å løse! Send din e-post til [email protected] inkludert skjermbilder etter behov, og om du vil at hele navnet ditt skal brukes. Alle spørsmål blir ikke besvart, vi svarer ikke på e-post, og vi kan ikke gi råd om direkte feilsøking.

Merk: Når du kjøper noe etter å ha klikket på lenker i artiklene våre, kan vi tjene en liten provisjon. Les vår policy for tilknyttede lenker for flere detaljer.

Spør iTunes Guy: Synkroniser lydbøker, og hvorfor Apple Music-spor plutselig blir utilgjengelige

Noen av spørsmålene jeg svarer for denne kolonnen er ganske enkle, og krever bare et par eller t...

Les Mer

IMessage: Hvordan velge en svaradresse i iOS og macOS

Apple fortsetter å forbedre iMessage-synkroniseringen på mange forskjellige enheter som kan logge...

Les Mer

Hvordan ta et skjermbilde på din iPhone eller iPad (Hjem-knappmodeller)

Er du ny på iOS? Før eller siden vil du sannsynligvis ta et skjermbilde på iPhone eller iPad. Kan...

Les Mer

smihub.com